Directeur ecommerce

Omschrijving

Jouw rol:

Vindt jij niets mooier dan bouwen aan een team? Aan een bedrijf? Mooi, want de groei van SPR Retail zet door en daarom zijn wij op zoek naar een ervaren manager met een bewezen trackrecord in de wereld van ecommerce. En het mooiste is: De basis is al gelegd. Met sterke merken, goede producten en degelijke ecommerce kanalen timmeren we binnen Europa al flink aan de weg. Aan jou de schone taak om met SPR Retail de volgende fase in te gaan. Om de volgende stappen te zetten hebben we meer ervaring nodig binnen het bedrijf. 


Samen met je team realiseer jij de commerciële doelstellingen, bouw je aan de eigen merken en breidt je de technische omgeving verder uit. Jouw voornaamste verantwoordelijkheden zijn:


Team:
Om de ambities waar te maken heb je een sterk team nodig. Met jouw ervaring zorg jij dat alle disciplines die nodig zijn op de juiste manier worden ingezet. En dat jouw teamgenoten, net als het bedrijf, steeds weer een stap vooruit zetten. Jij bewaakt de sfeer, zorgt dat iedereen plezier heeft in het werk, zich kan ontwikkelen en daardoor maximaal resultaat boekt. Het huidige team zal hiervoor moeten groeien


Strategie & groei:
Als commercieel verantwoordelijke binnen het directieteam ben jij verantwoordelijk voor het behalen van de commerciële groeidoelstellingen. Jij stelt de strategie op voor het benaderen van de verschillende internationale markten, de diverse merken en de ecommerce kanalen. Op basis van deze strategie bepaal jij de budgetten die je nodig hebt voor het behalen van deze doelstellingen en hoe je deze in gaat zetten.
Data is vanzelfsprekend zeer belangrijk. Je wilt weten wat de resultaten zijn van de gemaakte keuzes. Je maakt ook analyses t.b.v. inkoop, voorraadniveaus en productontwikkeling.


Branding:
De doelstellingen worden alleen maar behaald met sterke merken. Jouw team zorgt voor optimale vindbaarheid, zichtbare klanttevredenheid en presentatie die aanspreekt bij de doelgroep. Jouw team staat in contact met de (online) markt. Door het verkrijgen en analyseren van data en het monitoren van de concurrenten draagt jouw team bij aan de verdere ontwikkeling van het productaanbod.


Techniek:
De wereld van ecommerce is en blijft volop in ontwikkeling. Nieuwe technologie doet in rap tempo zijn intrede. Het is aan jou om te beoordelen welke technologie gaat bijdragen om de doelstellingen te bereiken (bijvoorbeeld 3D, AR, animatie, product- en instructievideo’s, etc.).


Over SPR Retail:

SPR Retail is het overkoepelende bedrijf. Onder deze paraplu hangen verschillende merken en ecommerce kanalen. Onze merken Kraftmeister, Gardenmeister en Georgetools worden erg goed ontvangen. Deze merken worden primair verkocht via de eigen e-commerce kanalen, George@work en Jimmy@work. Er ligt een mooie basis voor verdere groei.


Om online verkoop te ondersteunen wordt er momenteel gewerkt aan een splinternieuw, modern experiencecenter. Een prachtige werkomgeving waar ook de teams Sales, Marketing en Customer Service komen te zitten.


Kijk voor meer informatie op:
www.georgeatwork.nlwww.jimmyatwork.nlwww.kraftmeister.nl


SPR Retail biedt:

 • De kans om bij te dragen aan de verdere internationale groei van een dit prachtige bedrijf;
 • Een platte ons-kent-ons organisatie waar collega’s voor elkaar klaar staan;
 • Een team van leuke collega’s in een gezellige, informele werkomgeving. Alles wat je van een Brabants bedrijf mag verwachten;
 • Een vaste aanstelling met een goed salaris, laptop, telefoon, bonusregeling.

Vereisten

Jouw profiel:

 • Je hebt eerder succesvol leiding gegeven aan een team van specialisten in online marketing en ecommerce, bij voorkeur multi-channel en internationaal;
 • Jouw stijl van leidinggeven is gestructureerd, coachend en motiverend;
 • Je bent altijd op zoek naar verbetering. Je hebt kennis van veel gebruikte technologie in de wereld van ecommerce en weet hoe je processen verder kunt optimaliseren;
 • Woorden die jou het beste omschrijven zijn energiek, gedreven, analytisch en sociaal;
 • Minimaal een succesvol afgeronde Bachelor opleiding;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Je woont op maximaal 45 minuten reizen vanaf Someren.