Lead Mechanical Engineer

Omschrijving

Jouw rol:
Als Lead Engineer bij Saris Aanhangers is het aan jou om het overzicht te houden en om, in overleg met alle betrokkenen, de technische koers te bepalen. Met je team zorg je dat de eindproducten voldoen aan het het Programma van Eisen. Dit is inclusief het testen van onze producten, het garanderen van de maakbaarheid bij zowel leveranciers als bij onze interne productie. En natuurlijk is het ook van belang dat je de kostprijs goed in de gaten houdt.


Een aanhanger is natuurlijk een oerdegelijk product. Het moet tegen een stootje kunnen en lang meegaan. En dat kan altijd beter. In het verder verbeteren van deze producten speel jij als Lead Engineer een sleutelrol. Klanten hebben veel diverse wensen en technisch is veel mogelijk, maar wat is nu de beste koers voor onze producten. En hoe blijft het voor de productie ook maakbaar.


Ook bewaak je de planning van de verschillende engineering projecten. Je begeleidt je team in het uitwerken en uittekenen van werktuigbouwkundige onderdelen en constructies.


Binnen Saris heet je rol Lead Engineer, want je bent iedere dag met de techniek bezig en je bepaalt onze technische koers. Maar tegelijkertijd ben je ook Projectmanager, want jij zorgt dat wij allemaal steeds bezig zijn met slimmer en efficiënter werken, Continu verbeteren is de rode draad binnen Saris.


Wij bieden:

 • De kans om bij te dragen aan de verdere groei en professionalisering van het merk Saris;
 • Een gezellige en warme werkomgeving met korte lijntjes. Alles wat je van een Brabants familiebedrijf mag verwachten;
 • De kans om een verder te bouwen aan een succesvol en gemotiveerd team van engineers;
 • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen;
 • Salaris en secundaire voorwaarden volgens de CAO Metaal en Techniek.


Over Saris Aanhangers:

Engineering heeft binnen Saris Aanhangers een centrale positie. Onze Engineers staan in nauw contact met de verschillende disciplines binnen ons bedrijf, maar ook met klanten en leveranciers. Zo werken wij iedere dag aan de maakbaarheid en kwaliteit van onze aanhangwagens.


Onze engineers werken niet alleen aan onze producten, maar ook aan het verbeteren van het productieproces. Samen met de collega's op de werkvloer wordt gekeken waar en hoe verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Hierdoor is er al veel tooling ontwikkeld en geproduceerd die het werk makkelijker en leuker maken en daarmee gaat de productiviteit en kwaliteit omhoog. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in robotisering en standaardisatie in onze productie. Engineering speelt hierin een sleutelrol. En onze ambities reiken verder!


Saris Aanhangers uit Hapert is sinds jaar en dag een begrip in aanhangwagens. Al sinds 1959 is het Brabantse familiebedrijf een toonaangevende internationale speler die kwalitatieve en innovatieve oplossingen biedt voor elke gebruikersbehoefte. Met ijzersterke constructies, duurzame materialen en een gebruiksvriendelijke bediening zorgt het team van ongeveer 80 medewerkers er voor dat duizenden tevreden gebruikers dagelijks veilig en comfortabel de weg op gaan. De basis hiervan ligt onder andere in samenwerking, vakmanschap en innovatie.

Vereisten

Jouw profiel:

 • Je beschikt over een succesvol afgeronde Bachelor of Master, bij voorkeur in de richting Werktuigbouwkunde (Mechanical Engineering);
 • Je hebt ervaring met het leiden van productontwikkeling projecten en hebt ervaring in het uitwerken van concepten;
 • Je hebt oog voor het grote plaatje. Wat we hiermee bedoelen is dat je je niet alleen concentreert op de producten, maar ook op de (productie)processen;
 • Je houdt overzicht en zorgt dat in projecten iedereen betrokken blijft en op de hoogte is. Niet alleen je engineering collega's, maar ook collega's in de productie, verkoop en inkoop. En ook klanten en leveranciers die bij projecten betrokken zijn;
 • Je hebt kennis van moderne productietechnieken. In het bijzonder lastechnieken;
 • Woorden die je het best omschrijven zijn: Initiatiefrijk, Analytisch, Motiverend, Perfectionistisch en Projectmanager.