Sales Engineer

Omschrijving

Jouw rol:

Een goede offerte is de essentiële basis onder een succesvol traject. De Sales Engineers zijn het technisch geweten van het salesteam.  Binnen dit team doet iedereen waar hij het beste in is. De Account Managers zorgen voor de eerste contacten, het relatiebeheer en het sluiten van de deals. Zij hebben zeer veel kennis van de producten, maar kunnen niet zonder technische ondersteuning om tot goede offertes te komen. De Sales Engineer zorgt uiteindelijk voor de beste oplossing, lettend op de behoeften van de klant. 


Daarnaast heb je als Sales Engineer nog een belangrijke taak. Crux Agribotics streeft naar verdere standaardisatie in het productaanbod. Als Sales Engineer ben je de schakel tussen de wensen uit de markt en de interne technische teams. Samen kijk je naar breed toepasbare modules en onderdelen. Zo draag je bij aan het efficiënter ontwikkelen en produceren, noodzakelijk in de groeiplannen van Crux Agribotics.


Als Sales Engineer sta je midden in de organisatie en ben je breed betrokken. Je vormt een team met de Account Managers om de klanten van de best mogelijke oplossing te voorzien. Deze klanten ga je ook regelmatig bezoeken om de punten op de i te zetten en je ontwerpen te bespreken. Internationaal reizen is onderdeel van je werk. 

Je pakt ook je rol in de verdere ontwikkeling van producten en productieprocessen waarvoor je regelmatig overleg hebt met verschillende interne teams zoals Engineering, Inkoop en Productie.  


Het salesteam werkt zowel voor Crux Agribotics als voor zusterbedrijf KOAT. Veel van de projecten zijn ook gezamenlijke projecten!


Over Kind Technologies
Crux Agribotics maakt samen met KOAT en Martin Stolze deel uit van Kind Technologies.

Kind Technologies is gespecialiseerd in industriële automatisering met robotica, computer vision & ai. Met meer dan 200 medewerkers, voornamelijk ingenieurs en technici, zijn ze als Original Equipment Manufacturer (OEM) actief op de markt van de Agro & Food. In deze markt, waar kwaliteit altijd belangrijk is, staat de technologie garant voor voedselveiligheid en een hoog rendement.


Kind Technologies is een club gedreven professionals met een grote diversiteit in achtergrond, opleiding en expertise. Iedereen is uniek en kan zichzelf zijn, fouten maken mag en er wordt veel vrijheid geboden om bij te dragen aan de verdere groei en professionalisering van de organisatie.

Creativiteit, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheid, authenticiteit en initiatief zijn waarden die gestimuleerd worden. Er worden ook regelmatig gezellige bijeenkomsten georganiseerd zoals de maandelijkse borrel met eten, wekelijks samen sporten, uitstapjes en de jaarlijkse familiedag.


Wat bieden Crux Agribotics?

  • Een mooi, passend pakket aan arbeidsvoorwaarden;
  • De dynamiek van een snel groeiend en innovatief bedrijf in een branche die volop in ontwikkeling is;
  • Uitdaging, vernieuwing en ruimte voor individuele ontwikkeling, collega’s worden in hun kracht ingezet;
  • Open en prettige werksfeer, vrijheid en ruimte voor authenticiteit met perspectief om je verder te ontwikkelen en zaken in te richten en vorm te geven naar eigen inzicht.

Vereisten

Jouw profiel:

  • Je hebt meerdere jaren ervaring met het uitwerken en tekenen van lay-outs voor bijvoorbeeld transportsystemen, verpakkingslijnen en/of machinelijnen of -parken.
  • Je houdt van het spanningsveld tussen commercie en techniek. In je werk weeg je continu zowel de belangen van de klant en de belangen van de eigen organisatie af en komt zo tot het beste voorstel voor alle partijen.
  • In de communicatie hou je graag zelf de touwtjes in handen. Jij zorgt dat je alle informatie verkrijgt die je nodig hebt, vraagt door en overlegt intern veel over slimmer en efficiënter werken.
  • Klanten bevinden zich over de gehele wereld en deze zul je geregeld bezoeken. Internationaal reizen is onlosmakelijk verbonden met de rol van Sales Engineer.